Bronislava Choquette

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako na ,,kopirácké blogy“

Rady a tipy Ajojte všetci! Víkend sa nám už pomaly končí. Ja by som ešte rada vystavila štatistiku návštevnosti za uplynulý týždeň. Na to sa zasa môžete tešiť každý pondelok, alebo pondelky, keď bude čas. Teraz to tak vyzerá, že načo som si zakladala blog, keď niekedy nemám naň čas. Blog je pre Vás. Tento článok, ako posledný tento týždeň by som veľmi rada venovala niektorým blogerom. Tak nech sa páči, tu je!
V predchádzajúcom článku, ktorý som venovala novinke, že mám konečne internet na novom notebook-u, som máličko zapojila aj diskusiu o tzv. ,,kopiráckých blogoch“. Čiže o tých blogeroch, ktorý nemajú svoju vlastnú hlavu na vymýšľanie článkov, tak preto kopírujú od ostatných námety. Dobre, stane sa aj mne, že keď už nemám o čom písať, tak si zoberiem nejaký ten námet od nejedného blogu. Ale snažím sa to zamaskovať tak, aby si to málokto všimol, a hlavne tak, aby si nemysleli autori námetu, že som si od nich zobrala inšpiráciu.
Ale zobrať celý článok už nie je až tak v pohode ako len zobrať si námet. Mne tiež niektorí blogeri kedysi dávnejšie brali námety, asi aj schválne mi písali reklamy na svoje blogy. Prišla som teda ich navštíviť na blogy, i keď reklamy nejako zvlášť neschvaľujem. Tak teda keď som už tam bola, zrazu vidím, aký známy článok. Kde som ho asi tak mohla vidieť?! Zdal sa mi veľmi povedomý, až príliš, tak som si ho prečítala. Chvíľu som premýšľala, a som zistila, že to bol môj článok, len trošíčku v niečom pozmenený. To ma trošku dosť nahnevalo.
Čo robiť v takýchto situáciách? Môžete sa obrátiť na správcov blogového portálu, oni Vám určite vedia v tomto poradiť. V tom prípade bude blog zlého ,,kopiráka“ zrušený. Alebo, ak nechcete zájsť až tak príliš ďaleko, tak si to môžete vydiskutovať s blogerom, a nejako sa dohodnúť J. To by bol ten lepší príbeh potom, ak sa chcete vyhnúť špinavým narážkam na adresu vášho blogu.
ČO BY STE ROBILI VY, AK BY VÁM NIEKTO DOSLOVA KRADOL ČLÁNKY? VYSKÚŠALI BY STE NIEKTORÚ Z UVEDENÝCH RÁD?

EXTRA | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014