Bronislava Choquette

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na úvod

Ahoj!
Tak na začiatok by postačilo aj také malé privítanie a aby ste vedeli, kto som, a prečo mám tento blog, čítajte ďalej.
Na českom blogovacom portáli som si asi pred cca rokom založila svoj vlastný blog o sebe, niečo ako elektronický denníček. Keďže sa končil školský rok a nastali prázdniny, je viac ako isté, že ma blog prestal baviť. Prázdniny skončili, a keď som bývala chorá, som sa doma dosť nudila, tak som sa vrátila k tomuto blogovaniu. Prvý blog som si zrušila a vytvorila nový, to šťastie, že sa ešte dá vyrobiť zadarmo. Tak som mala už druhý. A na tom isto portáli. Už som vedela o blogovaniu viac, tak som skúšala rôzne klikacie obrázky, ikony, a najľahšie sa robili rozcestníky. Blog som musela opustiť na dlhší čas, pretože bol koniec prvého polroka a ja som sa musela viac učiť. Časom človek zabúda ako som ja zabudla na heslo, a už sa mi aj tak nechcelo viac písať články, tak až do tohto momentu som sa vrátila späť s tým, že už zostaneme tomuto blogu verná. Mám aj nový počítač, tak chcem, aby bol aj blog nový a lepší a vydržal mi dlhé mesiace a možno že ak sa podarí, tak aj roky.
Myšlienku vytvoriť nový blog mi vnuklo mnoho ďalších autorských blogov. Občas sa zamýšľam, prečo vlastne majú blog o sebe. Väčšinu ľudí by to dosť nudilo, ale týchto NIE! Je to veľmi zaujímavé, koľko ohlasov majú nielen na blogu, ale aj na ostatných sociálnych sieťach. Ale to nie je môj cieľ, si získať tisícovú návštevu za deň, alebo stovky komentárov pod jedným článkom, i keď by to bol pekný pocit, že je váš blog úspešný a nie je nudný alebo len tak spravený aby si z neho mohol niekto robiť srandu. Ale mať takýto blog je veľká zodpovednosť a nesmiete o sebe vyzradiť príliš mnoho, aby to nejaký inteligenti nevyužili k niečomu čo by sa nechcelo stať nikomu z nás. Ale sa nájdu aj taký, ktorý Vám iba nadávajú, že máte lepší blog než oni, jednoducho pre takú blbosť. Ja si skôr myslím, že len žiarlia, to je normálne, nie každý môže mať to, čo druhý má. A vzniknú tzv. antiblogy, ktoré zháňajú čo i len jedinú aj keď pravopisnú chybičku, aby to vystavili na svoj blog a očiernili Vás. Tým len dokazujú, že akí sú hlúpi. Napríklad, ja moc nemusím Miley Cyrusovú, a snáď si zakladám nejaký anti blgo, aby sa celý svet spojil proti nim? Tí ktorí si to isté myslia o autorských blogoch, si nemusia zakladať všelijaké paparazzi či anti blogy a stále v jednom kuse si prezerať blogy, stačí ak ich ignorujem, nebudem si ich viac všímať a mám po probléme. A ich do toho, keď sa o nich hovorí nech aj v TV, to je už problém tých druhých a nie ich. Ja som si tiež prešla týmto, a nie je to nič pekné ani príjemné, i keď to nebolo také kruté, pretože môj blog bol ešte mladý, ale aj tak. Najlepší liek na to je, že si toho nebudete všímať a budete sa viac sústreďovať na blog a písanie.
Ešte sa vrátim k myšlienkam, prečo blog a prečo blog o sebe...v susednom ČR to bol akýsi hit, mať blog o sebe, teraz tam majú asi niečo iné, takže pomaly klesá návštevnosť aj týmto blogom. Zo Slovenska poznám minimálne jednu osobu, ktorá má založený autorský blog na českom blogu, ale ako sa tejto osobe darí, to žiaľ neviem, ale ja dúfam, že veľmi dobre. Ja som si tento blog nezaložila, aby som bola jedného dňa ,,slávna", ako to chcú niektorí, ale preto, že ma baví písať články, i keď nezmyselné, o ničom, ale hlavne, že to niektorých ľudí baví. Preto sú založené takéto blogy, aj pre radosť, aj preto, aby sa niektorí ľudia naučili poznať tých ďalších. A máte tu aj ďalší dôvod prečo autorský blog. Takto sa môžete zoznámiť aj s ostatnými blogermi, naučiť sa písať, a pod. A čo je najlepšie, dokonca som si takýmto spôsobom našla zopár kamarátov. No nie ej to super? Blog odporúčam vzskúšať naozaj každému. A ak by niekto mal drzé poznámky, jednoducho ho ignorujte a vymžte si jeho komentére. Možete mu aj zablokovať prístup na Váš blog.
A teraz aby som len nepísala o blogu a jeho výhodách a nevýhodách.
Volám sa Bronislava Choquette.. Moje meno Bronislava má slovanský pôvod, a znamená bráň slávu. Kedysi keď som bola menšia, som nenávidela svoje meno, ale teraz mi neprekáža. Mám 14.rokov. Väčšina blogeriek, väčšinou sú to blogerky sú v mojom veku, ale neviem, či tomu tak je na našom území J. Ak nie, tak to asi zmením J. Bývam v Nitrianskom kraji. Viac ↓







Aké boli vaše začiatky na blogu?

BLOG & ME | stály odkaz

Komentáre

  1. tož,
    Broňuška, vitaj!... si vo veku mojej Zuzi...:-))
    publikované: 12.10.2010 19:04:54 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. aj ja ta
    vitam,tak nech sa ti tu paci a najdes si dalsich kamaratov a kamaratky:-)
    publikované: 13.10.2010 12:03:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. už teším na prvý príspevok
    Nuž keď som mal ja 14 to sa mi ešte ani nesnívalo o PC nie to o internete a blogoch :) (aspoň som nezabil toľko času pri compe :P ) nuž máte vy mladý teraz iné vymoženosti.. (si teraz začínam pripadať ako starý dedo :D ale tak čo si budeme už ma na ulici začínajú zdraviť detičky dobrý deň :) už je zle :P ).. Vítam ťa a prajem nech sa ti tu dobre bloguje ;)
    publikované: 14.10.2010 21:39:26 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014